Kartoffelpandekager af daggamle kartofler!

Christianshøjkroen

Jeg var i forbindelse med min mor og fars bryllupsdag på Christianshøjkroen i Almindingen på Bornholm. Vi fik en fire retters frokost, som lød som følgende:

 

  1. Røget laks, syltede asparges, sennepscreme, rugbrøds-crumble og skovsyre
  2. Rimmet og dampet torsk, fumet, forårsløg og ærter
  3. Let røget svinefilet, stegt hjertesalat, skum af rygeost og karse
  4. Friske jordbær, chokoladekage, jordbær skum med mynte og koldskål

 

Jeg syntes, det var en rigtig god oplevelse med hyggelige omgivelser og god service. Maden var rigtig god, vi var dog i stor tvivl rundt om bordet, om den første forret var røget laks eller om det var makrel. Hele strukturen på fiskekødet og smagen passede ikke helt til laks, men mere makrel. Men med dette sagt, smagte det fantastisk og der var ingen sure miner rundt om bordet.

Personligt blev jeg selv meget overrasket over “hovedretten” da jeg normalt ikke selv er til rygeost. Men balancen mellem rygeost, salt og sødt var perfekt sat sammen med resten af komponenterne på tallerkenen, hvilket gav en fantastisk synergi.

De andre var meget begejstrede for den perfekt rimmede og dampede torsk. Men hvis det var mig selv, havde jeg nedkogt fumeten lidt mere, da jeg følte den var lidt tynd, men dette er en smagssag.

Maden er var meget minimalistisk og helt nede på jorden. Friske råvarer, godt håndværk og god service. Mere skal der ikke til for at gøre en lettere trist regnvejrsdag god.

Jeg er ikke alene når jeg siger at besøget var alle pengene værd og jeg bliver altid begejstret når jeg sætter benene på den fantastiske kro.

Jeg kunne godt have brugt en menu på deres hjemmeside, hvilket nok også vil spare dem for nogle opkald i fremtiden. Men der er jeg måske lidt gammeldags.

Christianshøjkroen Christianshøjkroen_1 Christianshøjkroen_2 Christianshøjkroen_3 Christianshøjkroen_4 Christianshøjkroen_5 Christianshøjkroen_6

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelpandekager af daggamle kartofler!