Gastrik - naturlig smagsforstærker

Restaurant Kul

Restaurant Kul

 

Den 20. november 2015 bestemte jeg mig for at forkæle mig selv med et restaurant besøg på en tilfældig restaurant ude i kødbyen, for at se hvad der kunne være af kulinariske skatte der ude. Jeg syntes Restaurant Kul så rigtig hyggelig ud, og deres menu kort var asiatisk inspireret med en sammensætning af det ny nordiske køkken.

På dette tidspunkt havde jeg hørt om restaurant Kul i forbindelse med mit bachelorprojekt men aldrig selv smagt deres mad, hvilket helt sikkert skulle prøves. Jeg havde inviteret en veninde med, for ikke at skulle være alene om denne oplevelse, men også for at få noget feedback fra en anden end mig selv. De har masser af forskellige retter, som man kan vælge ud fra, men man kan også lade køkkenet bestemme, hvilke retter du skal have. Vi valgte at køkkenet skulle bestemme fire forskellige retter, så vi kunne smage lidt af menuen.

 

Aftenens menu

 

Ret 1

Den første ret var en tynd og knasende bund med tang, krabbesalat, urter og kaviar.

Restaurant Kul

Kommentar

Det var en meget velsmagende forret med lækker sammensætning af krydderier og krabbe, hvilket gav et godt billede af, hvad Restaurant Kul vil med deres restaurant. Der var noget sprødt fra bunden og noget salt fra kaviaren, hvilket gav et godt sammenspil. Jeg kunne dog godt have tænkt mig noget syrligt.

 

Ret 2

Fennikelrimmet laks med lakserogn, lakseskind og agurkekompot.

Restaurant Kul1

Kommentar

Jeg er ikke den største fan af laks, men jeg syntes faktisk at laksen i sig selv smagte godt og var perfekt krydret med tørret fennikel. Dog syntes jeg, at lakseskindet var en meget ligegyldig eller mere unødvendig komponent på tallerkenen, da det ødelagde det hele.

 

Ret 3

Kalvebrisler med indkogt kalvesky samt blandede svampe og solsikkekerner.

Restaurant Kul2

Kommentar

Jeg ELSKER brisler og synes, det er en spise, der bliver indtaget alt for lidt i Danmark. Jeg synes brislerne var perfekt tilberedt og smagte rigtig godt. Det eneste, jeg havde med denne ret, var, at kalveskyen var lidt for indkogt og manglede noget syre, Det sker ofte at saucerne/skyerne ikke bliver ordentligt tilsmagt.

 

Ret 4

Svinekam med svampe, pære, karamelliserede løg og svampe.

Restaurant Kul3

Kommentar

Svinekammen var så mør som smør, virkelig smagsfuldt og perfekt krydret, med andre ord virkelig en fornøjelse. Kødet kunne nærmest være en ret i sig selv, men jeg synes det er lidt synd at være så ideforladt at bruge svampe og flæskesvær igen i samme menu.

 

Ret 5

Vaniljeis, karamel, chokoladesauce, mandler og skumfiduser.

Restaurant Kul4

Kommentar

Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive om denne ret, andet end at jeg var skuffet ud over alle grænser. 1. Den hænger ikke sammen med resten af deres koncept 2. Hvorfor servere noget du kunne gå i 7-elven og selv og mixe samme? Jeg synes virkelig det ødelagde hele menuen, og jeg var ikke den eneste med denne holdning.

 

Alt i alt

Jeg synes Restaurant Kul er et rigtig hyggeligt sted med en høj standard langt hen ad vejen. Jeg savner desværre lidt en rød tråd i deres koncept, og sidder tilbage med spørgsmålet: hvad vil de med deres restaurant? Jeg synes, deres betjening var rigtig god, og de vidste, hvordan man gav en en ordentlig og behagelig service, og de havde en god viden om vine til maden. Alle restauranter kan have dårlige dage, og jeg synes ikke maden smagte dårligt, men jeg mener, at der mangler noget sammenhæng og grundlæggende bagtanke.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gastrik - naturlig smagsforstærker