Vandmelonsalat med krydderurter

Æbleblomstsaft

Forår på flaske!

 

Æbleblomstsaft er en rigtig dejlig forårsdrik, som smager mild og frisk. Den kan selvfølgelig drikkes som saftevand, men på en varm sommerdag kan jeg anbefale at blande den med iskold Asti Spumante og et par isterninger.

Det kræver en del æbleblomster at lave den, men det er ikke et uoverskueligt arbejde. Du skal være opmærksom på, at der kommer selvfølgelig ingen æbler, der hvor du tager blomsterne. Er der mange blomster/æbler, vil træet helt automatisk tynde ud og smide nogen af æblerne. Så du er bare på forkant og hjælper træet. Jeg elsker den milde smag af æbler og forårsfornemmelser den giver, herhjemme er den et hit hos store og små. Så jeg tror ikke, du vil fortryde, at du laver den. Her er der ikke forår, uden den er lavet.

Vi havde ikke så mange blomster på vores træer i år, så vi fik lov til at gå på rov i vores søde nabo Karnas have. Og så kunne der blive lavet æbleblomstsaft. Dejligt med gode naboer. God fornøjelse med plukningen.

 

Ingredienser:

2 l – æbleblomster

1 l – vand

1 kg – sukker

2 – økologiske citroner

2 spsk. – citronsyre

½ – vaniljestang

Tilberedning:

 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
 2. Vask citronerne og skræl dem, pas på kun at tage den gule skal og ikke den hvide bitre del. (nemmest med kartoffelskræller)
 3. Halver citronerne og pres saften ud.
 4. Kom vand, sukker, citronskal, citronsaft, citronsyre, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.
 5. Kog lagen til sukkeret er helt opløst.
 6. Køl lagen helt af.
 7. Gå æbleblomsterne efter, fjern skidt og dyr ved at ryste blomsterne forsigtigt. Du skal ikke skylle dem, da meget af den gode smag så forsvinder.
 8. Hæld lagen over blomsterne, læg låg på og sæt på køl for at trække mindst et døgn.
 9. Si saften gennem et klæde eller fintmasket si.
 10. Hæld saften på rengjorte flasker og opbevar dem på køl.
 11. Find dine fine glas frem og nyd saften.

Tips!

 1. Kan koges ind til sirup.

 

æbleblomstsaft

æbleblomster,sukker,vand,vniljestang,citroner,citronsyreæbleblomstersukker,citrnskal,vaniljestangsukkerlage,citronskal,vaniljestangæbleblomstsaft

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelonsalat med krydderurter