Hummerhytten

Ribsmayonnaise

Ribsmayonnaise som grilltilbehør!

Det er sommer, sol og grillen bliver brugt konstant, og så skal man finde på tilbehør. Og her kan man altid bruge en lækker hjemmelavet mayonnaise. Du kan sagtens bruge en købe mayonnaise, men en hjemmelavet smager bare så meget bedre og du ved hvad der er i. Har du ikke lavet mayonnaise før, så lad dig ikke afskrække for det er rimelig nemt og tager ingen tid. Du kan bruge forskellige eddiker, olier og krydderier, som afgør hvordan din mayonnaise ender med at smage. Men er det første gang, du laver mayonnaise, så vil vi foreslå, du starter med en olie, der ikke er for gennemtrængende i smagen.

Vi havde en hyggedag med familien, hvor nogen plukkede ribs, nogen stikkelsbær. Mens andre skulle sørge for aftensmaden, som bestod af bl.a. pil selv rejer i fersk og røget udgave. Og da vi også skulle lave mayonnaise opstod ideen med at putte ribs i. Vi håber, du kan lide Smagsløgenes udgave.

 

Ingredienser:

3 – æggeblommer

1 tsk – dijonsennep

½ – citron

1,5- 2 dl – smagsneutral olie

80 g – ribs

1 drys – sukker

salt – friskkværnet peber

 

Tilberedning:

  1. Blend æggeblommer,sennep og citronsaft, salt og peber sammen.
  2. Olien tilsættes lidt ad gangen imens der blendes til man får en lækker tyk konsistens. Det er vigtigt at man får så tyk en konsistens som overhovedet muligt, da ribsene kan give en tyndere konsistens.
  3. Kom de rengjorte ribs i og blend massen sammen.
  4. Smag om der skal mere sukker, salt, peber eller citronsaft i.
  5. Passer massen igennem en si og server.
  6. Sæt mayonnaisen på køl mindst en time.

Tips!

  1. Har du ingen blender, kan du bruge en håndmikser eller stavblender.
  2. Du kan komme krydderurter i efter smag.
  3. Er i mange så bare gang portionen op.

 

Ribsmayonaise

Ribsmayonaise Ribsmayonaise Ribsmayonaise Ribsmayonaise Ribsmayonaise Ribsmayonaise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummerhytten